Prentenboeken

Recente prentenboeken

Beste Moeder coverDe Beste Moeder van het Heelal

Wie heeft de beste moeder van het heelal?
Is dat de moeder die het allerlekkerste kan koken? Of de moeder die voetbaltrainster is? Of toch de moeder met de zwarte band in karate? Sim en zijn vriendje zoeken het samen uit. Als ze het antwoord hebben gevonden, is dat meteen het einde van het verhaal. Of toch niet helemaal?

Lees mijn blog post over het boek
Bestel bij Levendig Uitgeverij

Sara's invisible brotherSara’s onzichtbare broer (digitaal, in het Engels)

Sara’s onzichtbare broer is het verhaal van mijn dochter Sara, die mijn eerstgeboren kind–tijdens mijn zwangerschap prematuur overleden–op haar vijfde  in ons gezin terugbracht als haar “onzichtbare broer.” Ik schreef en illustreerde het verhaal zelf, met Jacob in lijntekeningen op transparante pagina’s. Ofschoon het in 2002 werd aangenomen door een kleine Amerikaanse uitgeverij is het nooit gepubliceerd. In 2017 heb ik de tekenen verwerkt tot een digitaal prentenboek, voorgelezen door Sara zelf,  gezet op de muziek van Claude Debussy’s Children’s Corner (kijk op youtube of facebook).

Lees mijn blog post over het verhaal (in het Engels)

Eerdere prentenboeken (niet meer in druk)

stukjesitsmGoedemorgen, meneer Stukjes!

Als Meneer Stukjes wakker wordt moet hij zichzelf eerst altijd bij elkaar rapen. Prentenboek met illustraties van Tijn Snoodijk, uitgegeven door Zirkoon (Amsterdam, 2002). In 2006 verschenen in het Italiaans als Un Buongiorno Perfetto (ZOOlibri, 2006)

carrymekmWil je me dragen?

Thomas en Mama zijn moe na een lange morgen in het park. En nu moeten ze nog naar huis! Prentenboek met illustraties van Peter van Harmelen, uitgegeven door Zirkoon (2004) en in het Amerikaans door Kane/Miller (2005). Gekozen als een van de tien “Prentenboeken van het jaar” (Nationale Voorleesdagen 2005).

timwebTim doet het niet

Tim doet het de hele dag al niet. Als hij ‘s avonds weigert zijn bord leeg te eten brengen zijn ouders en zusje hem ‘terug naar de winkel’. Maar dat werkt ook al niet! Prentenboek met illustraties van Peter van Harmelen. (Zirkoon, 2005).